Zoete aardappel puree

Een overheerlijke zoete aardappelpuree met een beetje appelstroop zodat de kinderen het heerlijk zullen vinden en het is nog super gezond ook!
Het recept is lekker met een zoet tintje. Het voordeel is dat dit recept heel gemakkelijk te bereiden is en nog een super gezond! Probeer het recept en laat ons weten wat u ervan vind.

De bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Zoete aardappel puree

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze netjes in stukjes.

  2. Kook de zoete aardappelen in water met een beetje zout in ongeveer 20 - 25 minuten.

  3. Snijd de salieblaadjes in lange reepjes en verhit deze daarna in een steelpan in olie op laag vuur

  4. Pak een pan en verwarm de melk

  5. Als de zoete aardappelen klaar zijn met koken, giet deze dan af en pureer ze met een pureestamper

  6. Doe de melk, kruidenolie en de mosterd in de puree van de zoete aardappelen en roer.Snijd de bieslook in stukjes en roer deze door de puree

  7. Verwarm de appelstroop tot deze vloeibaar is.

  8. Garneer de puree met de stroop en laat deze voorzichtig door de puree lopen. Eetsmakelijk.

Meer recepten

Pasta salade
Zoete aardappel nacho’s
Meer Informatie
Pompoen soep
Zoete aardappelsoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Zoete aardappel puree
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Zoete aardappel oven
Meer Informatie

Social Media