recepten pagina

Hier leer je het gerecht kokosnoot kau kau als een pro maken!

zoete aardappel wafel

beschijving

Laat je smaakpapillen dansen met onze overheerlijke wafels van zoete aardappel, perfect gecombineerd met plakjes hartige ham, romige avocado, knapperige sla en een verrukkelijk gepocheerd ei. De zoete aardappelwafels zorgen voor een unieke twist op de klassieke wafel, terwijl de hartige toppings een harmonieuze balans van smaken en texturen creëren die elke hap onweerstaanbaar maken. Of het nu voor ontbijt, brunch of lunch is, deze smaakvolle creatie zal zeker een hit zijn bij elke gelegenheid.

 

stappen:

stap 1

Bereiding van de zoete aardappelwafels

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn en pureer ze vervolgens tot een gladde puree. Bereid het wafelbeslag door de zoete aardappelpuree te combineren met bloem, eieren, een snufje zout en eventueel wat kaneel voor extra smaak. Verwarm het wafelijzer voor en bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn volgens de instructies van het wafelijzer.

stap 2

Bereiding van de toppings

Bereid de gepocheerde eieren door een pan met water aan de kook te brengen en een scheutje azijn toe te voegen. Breek voorzichtig de eieren in het kokende water en laat ze ongeveer 3-4 minuten pocheren tot het eiwit is gestold maar de dooier nog zacht is.

Snijd de avocado in plakjes en leg deze opzij. Bereid de plakjes ham voor en was de sla indien nodig.

stap 3

Samenstellen van de wafels

Leg een wafel op een bord en beleg deze met plakjes ham, avocado en een handvol verse sla.

stap 4

Serveren

Plaats een gepocheerd ei bovenop de belegde wafel en breng het geheel op smaak met zout en peper naar wens. Herhaal dit proces voor de overige wafels. Serveer de wafels van zoete aardappel met ham, avocado, sla en gepocheerd ei direct en geniet van deze verrukkelijke en voedzame maaltijd!

ingrediënten

Menu info

auteur

Young woman sitting outside the cafe with hot beverage
Emanuela Cock

Ik ben drie jaar lang souschef geweest voor de Harbour Club Vinkeveen.

andere recepten

4.5/5

Afrikaanse kip-pindastoofpot met zoete aardappelen, geserveerd met een bijgerecht van basmatirijst.

 
4.5/5

Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn en verse salade.

4.5/5

“Coconut kau kau” is een heerlijk gebakken zoete aardappel recept met kokosroom uit Papoea-Nieuw-Guinea

uitgelicht

meer recepten?

Ga naar www.zoeteaardappel.com/tijdschriften en koop ons gloednieuwe kookboek!