Zoete aardappelpuree

Een overheerlijke zoete aardappelpuree met een beetje appelstroop zodat de kinderen het heerlijk zullen vinden en het is nog super gezond ook! Het recept is lekker met een zoet tintje. Het voordeel is dat dit recept heel gemakkelijk te bereiden is en nog een super gezond!
Probeer het recept en laat ons weten wat u ervan vind.

  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 35 minuten
  • Beoordeling 4 stars - based on 1 review(s)
  • Personen : 4

Ingredi├źnten

  • Zoete aardappelen - 750 gram
  • Volle melk - 50 ml
  • Koolzaadolie - 2 eetlepels
  • Salie - 10 blaadjes
  • Bieslook - 30 gram
  • Appelstroop - 1 eetlepel
  • Zaanse mosterd - 2 theelepels
  • Zout - Snufje

Instructies

zoeteaardappel.net
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukjes
  2. Kook de aardappelen in water met een snufje zout in ongeveer 20 - 25 minuten gaar
  3. Snijd tijdens het koken van de aardappelen de salieblaadjes in langwerpige reepjes en verhit deze vervolgens in een steelpan in olie op laag vuur
  4. Verwarm de melk in een pannetje
  5. Wanneer de zoete aardappelen gekookt zijn, giet deze dan af en stamp (pureer) ze met een pureestamper
  6. Meng de melk, kruidenolie en de mosterd door de puree van de zoete aardappelen
  7. Snijd de bieslook in stukjes en roer deze door de puree
  8. Verwarm de appelstroop (in bv. de magnetron) tot deze vloeibaar is.
  9. Garneer de puree met de stroop en laat deze voorzichtig (dus niet te veel) door de puree lopen

Eetsmakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders