Zoete aardappel oven

Zoete aardappel die we verwerken naar friet is heel lekker. Bovendien is dit gerecht ook zeer gezond en voedselzandloper proef. De zoete aardappels zijn eigenlijk familie van de knol. Het behoort ook in tegenstelling dat je denkt niet bij de familie van de aardappelen. Dit gewas wordt ook wel de Bataat genoemd. Je kan hem daarom ook heel veelzijdig gebruik van maken. De meeste mensen die zoete aardappel gebruiken voor hun gerechten maken ze dit op verschillende manieren: pureren, grillen, roosten, poffen of koken, maar de meest populaire is toch wel dat ze hem voor lekkere frietjes maken.
Als je van plan bent dit recept te bereiden kan ik je een gouden tip geven namelijk: plan je bereiding en werk nouwkeurig met de opgegeven aantallen en producten. Want anders kan de smaak heel erg verschillen en dat willen we natuurlijk iet. Wij willen het zo lekker mogelijk hebben en in dit recept vertellen wij hoe dat moet.

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

Zoete aardappel oven

Bereidingswijze:

  1. Verwarm eerst de oven voor 200 graden. Pak alvast een bakplaat erbij met bakpapier erover zodat die voor straks klaar is. Dan kunnen we namelijk onze friet meteen in de oven gooien en gaan bakken zodat je sneller je friet op tafel kan serveren als je dat wilt. Was de zoete aardappelen goed schoon zodat er geen viezigheid erop blijft. Je kan namelijk zelf de keus maken of je de schil met of zonder schil je patat zou willen hebben. Als je met schil de patat wilt hebben moet je dus rekening mee houden dat je de aardappelen goed schoon maakt. Schil ook de oneffenheden ervan af als je dat bij de zoete aardappel ziet.

  2. Pak je snijplank en je mesje erbij. Snij als eerst de zoete aardappel in plakjes. Doe dit wel zorgvuldig zodat je een mooie vorm krijgt en straks mooi kan gaan serveren in bakjes als je bijvoorbeeld gasten hebt die bij u komt eten. Snij daarna de plakjes in reepjes die ongeveer centimeter dik is. Doe de gesneden zoete aardappelen in een kommetje en voeg de specerijen eraan toe waar u een voorkeur voor heeft. Wij adviseren om de specerijen: paprikapoeder en komijn een keer uit te gaan proberen. Het geeft namelijk een heerlijk smaak aan de frietjes toe.

  3. Hussel nu alle frietjes goed met elkaar door en verspreid ze over het gehele bakplaat die we van tevoren hebben klaargelegd met bakpapiertje er boven op.
  4. Bak nadat je alles op de bakplaat hebt gelegd de zoete aardappel frietjes voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven goudbruin.

  5. Roer in tussen tijd ook de frietjes door elkaar heen zodat ze niet aanbranden en beide kanten goed krokant worden. Je frietjes zijn nu klaar om geserveerd te worden! U kunt zelf bepalen op welk manier u dat zou willen doen. Eetsmakelijk dan maar!


Meer recepten

Pasta salade
Zoete aardappel nacho’s
Meer Informatie
Pompoen soep
Zoete aardappelsoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Zoete aardappel puree
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Zoete aardappel oven
Meer Informatie

Social Media