Zoete aardappel met pita

Je kan veel verschillende gerechten maken waar je de zoete aardappel in kan verwerken. De zoete aardappel is een lekker ingrediënt die een zoete smaak heeft. Het gerecht die je hier kunt vinden is het gerecht voor de zoete aardappel met pita. Deze lekkere maaltijd is voor 4 personen en de bereidingswijze ligt rond de 30 minuten. Dit betekent dus dat het niet heel lang zal duren voordat je een lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

Zoete aardappel met pita

Bereidingswijze:

  1. Je verwarmt eerst de oven voor op 180 graden Je schilt de zoete aardappel waarna je deze in gelijke stukken snijd. Leg bakpapier op de bakplaat waarna je de zoete aardappel op legt.

  2. Meng vervolgens de olijfolie met de ras el hanout. De helft van de olie gebruik je voor op de zoete aardappel. Je roostert deze voor ongeveer 20 tot 25 lang in de oven tot ze lekker knapperig en gaar zijn. De andere helft van de olie doe je over de pitabroodjes die je vervolgens in 8 puntjes snijdt. Dit doe je bij elk pitabroodje. Verdeel deze vervolgens over de bakplaat en bak ze voor ongeveer 8 minuten lang totdat ze lekker knapperig worden.

  3. Snijd de kleine gem door de lengte en vervolgens in kwarten. Verwijder dan de zaadjes en de steel van de paprika’s die je in ringen snijdt. Gril dit alles vervolgens in een grillpan. Je roostert in een droge koekenpan de hazelnoten.

  4. Je plukt van de peterselie en munt de blaadjes van af waarvan je de kruiden fijn snijdt. Rasp de schil van de citroen die je vervolgens uitpers. Meng dit met de resterende olie, peper en een klein beetje zout, dit doe je tot een dressing. Pluk het vel van de makreel en controleer op eventuele graten. Over een platte schaal verdeel je de gegrilde kleine gem. Verdeel vervolgens over de sla de zoete aardappel, de gehakte kruiden en de gegrilde paprika. Daarna verdeel je de vis erover heen.

Meer recepten

Pasta salade
Zoete aardappel nacho’s
Meer Informatie
Pompoen soep
Zoete aardappelsoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Zoete aardappel puree
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Zoete aardappel oven
Meer Informatie

Social Media