Zoete aardappelsoep

Soms lijkt het wel alsof sommige ingrediënten perfect voor elkaar zijn gemaakt. Neem maar bijvoorbeeld wortel, zoete aardappel en gember. Wortel versterkt de smaak van de zoete aardappel en gember geeft het een lekkere pittigheid waardoor het wat meer smaak geeft. Maar ik ga jullie een leuk receptje laten zien Wortel met zoete aardappelsoep voor die lekkere smaak en dan garnalen om het af te maken. Soep is wel altijd lekker om je op te warmen op een koude dag, of na een lange dag werk dat je lekker voor de tv zit te rusten met een kom soep in je hand.
Het duurt ongeveer 30 minuten om alles klaar te krijgen en het te koken. Ik zelf heb garnalen en kippenbouillon toegevoegd maar als je het vegetarisch wilt hebben dan kan je het veranderen met wat anders. Je kan het dan vervangen met stukjes tofu in plaats van garnaal en vervangt de bouillon met groentenbouillon.

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

Aardappelsoep

Bereidingswijze:

  1. Nu je de benodigdheden bij de hand hebt en de ingrediënten in huis kun je beginnen met het volgen van deze stappenplan om lekkere zoete aardappel met pita te kunnen bereiden.

  2. Versnipper de ui, snij daarna de knoflook in kleine dunne plakjes en maak de gember zo fijn mogelijk. Snij daarna de rode peper helft ringetjes en de andere helft gebruik je voor garnering. Pak al deze ingrediënten en stop ze in een pan met een beetje olie en bak het op een lichte vuurtje voor 5 minuten ongeveer zodat het meer smaak krijgt.

  3. Snij daarna de schil af van je wortel en zoete aardappel en hak ze allemaal in gelijke stukjes van ongeveer 1cm en voeg het toe met het andere in de pan voor ongeveer 7 minuten. Voeg daarna de kippenbouilloen toe en laat het op een licht vuurtje 20 minuten koken. Pureer je soep glad met een staafmixer en voeg daarna kruiden en peper en zout toe naar smaak.

  4. Maak je garnalen schoon, bak ze in een koekenpan (kort) met olie tot ze beetje roze gaar zijn. Snij daarna de halve rode peper (in ringetjes) en de bosuitjes (in ringetjes) Verdeel je zoete aardappelsoep over kommen, garneer daarna met de garnalen, taugé, bosui, blaadjes munt en wat rode peper

Meer recepten

Pasta salade
Zoete aardappel nacho’s
Meer Informatie
Pompoen soep
Zoete aardappelsoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Zoete aardappel puree
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Zoete aardappel oven
Meer Informatie

Social Media