Stamppot

Een stamppot wordt vaak gedacht om alleen in de winters te kunnen eten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Zeker niet wanneer je zoete aardappel stamppot maakt met rucola erin. Je kan eigenlijk wat je met een gewone aardappel in recepten doet ook met een zoete aardappel bereiden.
Alleen als je zoete aardappelen gebruikt is het een stuk lichter en gezonder voor je dan een normale """"aardappel. De zoete aardappel behoort bij de raap en die behoort ook van de groentefamilie. Daarnaast is ""het ""ook goed voor je bloedsuikerspiegel om in toon te houden. Het bevalt ook heel veel vezels en de glycemisc""he ""index zijn laag. Als je persoonlijk niet echt fan bent van zoetekauw kan je meestal wat aantal ingrediënt""en ""die hartig zijn aan toevoegen.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

Stamppot

Bereidingswijze:

  1. Was als eerst de zoete aardappelen tot ze goed mogelijk schoon zijn.

  2. Schil met het schilmesje de zoete aardappelen tot er geen schil er meer op zit.

  3. Snij de zoete aardappelen in gelijke stukken.Ze moeten wel logisch gesneden zijn voor een stamppot.

  4. Kook nu de zoete aardappelen met de kookpan. Giet water in de kookpan en voeg er een beetje zoet aan toe. Laat het voor 10 minuten koken.

  5. Als je de zoete aardappelen hebt gesneden pakken we de rucola erbij. Was deze op dezelfde manier ""hoe ""we de zoete aardappelen hebben gewassen.

  6. Giet nu de zoete aardappelen met een zeef af. Je kan nu beginnen met de aardappelen glad stampen totdat je een stamppot substantie krijgt. Voeg nog wat pepe en zout erbij

  7. Voeg de rucola die we hadden gesneden en zongedroogde tomaatjes eraan toe bij de stamppot. Verkru""imel ""ook wat feta stukjes erover heen en je hebt een zalig gerecht in een korte tijd bereid. Eetsmakkelijk.

Meer recepten

Pasta salade
Zoete aardappel nacho’s
Meer Informatie
Pompoen soep
Zoete aardappelsoep
Meer Informatie
Pompoentaart met pecannoten
Zoete aardappel puree
Meer Informatie
Pompoen ovenschotel
Zoete aardappel oven
Meer Informatie

Social Media