Zoete aardappeltaart

De zoete aardappeltaart is een traditioneel Amerikaans kerstmis en Thanksgiving gerecht die ook nog eens vegetarisch is! De taart bestaat uit relatief eenvoudige ingrediënten en is gemakkelijk om te bereiden.
Probeer het recept en laat ons weten wat u ervan vind.

  • Voorbereiding : 30 minuten
  • Bereidingstijd : 02h 20min
  • Beoordeling 5 stars - based on 1 review(s)
  • Personen : 8

Ingrediënten

  • Deeg
  • Bloem - 500 gram
  • Roomboter - 325 gram
  • Ei - 1 flinke
  • Suiker - 4 eetlepels
  • Zout - 2 eetlepels
  • Water - 125 ml
  • Vulling
  • Zoete aardappels - 550 gram
  • Roomboter - 125 gram
  • Vanillestokje - 1 stuk
  • Sinaasappel - 1 flinke
  • Eieren - 2 stuks
  • Kokosmelk - 150 ml
  • Suiker - 225 gram
  • Vijfkruidenpoeder - 1 theelepel

Instructies

zoeteaardappel.net
  1. Kook de zoete aardappel in schil zo ongeveer 45 minuten, tot ze gaar zijn. Laat ze vervolgens schrikken door er koud water erover te gieten en verwijder de schil.
  2. Verwarm de oven alvast op naar ongeveer 180 graden.
  3. Neem een taartvorm van 23 centimeter en rol het deeg uit en bedek hiermee de taartvorm.
  4. Stamp de zoete aardappel fijn in een schaal of kom en voeg hier de roomboter aan toe en mix deze met een mixer.
  5. Voeg de de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en vanille al roerende toe aan de mix.
  6. Klop de vervolgens de mix tot een glad geheel en schenk dit vervolgens als vulling in de voorbereide taartbodem.
  7. Bak zo ongeveer 60 minuten de taart in een voorverwarmde oven (een goede test om te kijken of de taart gaar is om een satéprikker in het midden van de taart te steken en als deze er schoon uitkomt is de taart gaar).
  8. Let op dat de de zoete aardappeltaart zal opbollen en zal natuurlijk weer inzakken als deze afkoelt.

Eetsmakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders