Zoete aardappel met pita

Je kan veel verschillende gerechten maken waar je de zoete aardappel in kan verwerken. De zoete aardappel is een lekker ingrediënt die een zoete smaak heeft. Het gerecht die je hier kunt vinden is het gerecht voor de zoete aardappel met pita. Deze lekkere maaltijd is voor 4 personen en de bereidingswijze ligt rond de 30 minuten. Dit betekent dus dat het niet heel lang zal duren voordat je een lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

Benodigdheden

Naast de ingrediënten die je in huis moet hebben heb je ook een paar benodigdheden nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt. Dit zijn;

  • Bakplaat en bakpapier
  • Grillpan
  • Platte schaal

Ingrediënten

Wanneer je de benodigdheden bij de hand heb en eventueel hebt schoongemaakt is het handig om te weten welke ingrediënten je nodig hebt, dit zijn;

  • 1 zoete aardappel
  • 4 volkoren pita
  • 4 kleine gem sla
  • 150 gram snackpaprika’s
  • 100 gram ongezouten hazelnoten
  • 80 ml olijfolie
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 200 gram gerookte makreelfilet

Bereidingswijze

Nu je de benodigdheden bij de hand hebt en de ingrediënten in huis kun je beginnen met het volgen van deze stappenplan om lekkere zoete aardappel met pita te kunnen bereiden.

zoeteaardappel.net
  1. Je verwarmt eerst de oven voor op 180 graden
  2. Je schilt de zoete aardappel waarna je deze in gelijke stukken snijd. Leg bakpapier op de bakplaat waarna je de zoete aardappel op legt.
  3. Meng vervolgens de olijfolie met de ras el hanout. De helft van de olie gebruik je voor op de zoete aardappel. Je roostert deze voor ongeveer 20 tot 25 lang in de oven tot ze lekker knapperig en gaar zijn.
  4. De andere helft van de olie doe je over de pitabroodjes die je vervolgens in 8 puntjes snijdt. Dit doe je bij elk pitabroodje. Verdeel deze vervolgens over de bakplaat en bak ze voor ongeveer 8 minuten lang totdat ze lekker knapperig worden.
  5. Snijd de kleine gem door de lengte en vervolgens in kwarten. Verwijder dan de zaadjes en de steel van de paprika’s die je in ringen snijdt. Gril dit alles vervolgens in een grillpan.
  6. Je roostert in een droge koekenpan de hazelnoten.
  7. Je plukt van de peterselie en munt de blaadjes van af waarvan je de kruiden fijn snijdt. Rasp de schil van de citroen die je vervolgens uitpers. Meng dit met de resterende olie, peper en een klein beetje zout, dit doe je tot een dressing.
  8. Pluk het vel van de makreel en controleer op eventuele graten.
  9. Over een platte schaal verdeel je de gegrilde kleine gem. Verdeel vervolgens over de sla de zoete aardappel, de gehakte kruiden en de gegrilde paprika. Daarna verdeel je de vis erover heen.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders