Zoete aardappel oven

Zoete aardappel die we verwerken naar friet is heel lekker. Bovendien is dit gerecht ook zeer gezond en voedselzandloper proef. De zoete aardappels zijn eigenlijk familie van de knol. Het behoort ook in tegenstelling dat je denkt niet bij de familie van de aardappelen. Dit gewas wordt ook wel de Bataat genoemd. Je kan hem daarom ook heel veelzijdig gebruik van maken. De meeste mensen die zoete aardappel gebruiken voor hun gerechten maken ze dit op verschillende manieren: pureren, grillen, roosten, poffen of koken, maar de meest populaire is toch wel dat ze hem voor lekkere frietjes maken.

Zoete aardappel smaak

De zoete aardappel heeft van zichzelf al een zoete smaak daarom maken ze vaak frietjes van en willen mensen de friet flink lekker gaan kruiden. Bij deze aardappel kan je heel veel soorten kruiden gebruiken waar jij zelf een voor keur hebt en die jij lekker vindt. De meeste mensen gebruiken zout op hun aardappelen om er smaak aan toe te voegen. Het recept die we gaan voorbereiden gaan we in de oven maken wat inhoud dat de aardappelen geroosterd worden en daarom nog gezonder zijn. De ideale manier dus om guilt vrij frieten te mogen eten zonder je schuldig bij te voelen.

Ingrediënten

De aangewezen ingrediënten zijn voldoende voor om 3-4 personen te kunnen voorbereiden.

 • 3 zoete aardappelen die groot zijn
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel komijn
 • Zoet

Benodigdheden

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Mesje
 • Schilmes (als je de aardappel op eigen voorkeur wil schillen)
 • Snijplank
 • Kom
zoeteaardappel.net

Bereiding

 1. We verwarmen eerst onze oven voor 200 graden. Pak ook alvast een bakplaat erbij met bakpapier erover zodat die voor straks al klaarstaat. Dan kunnen we namelijk onze friet meteen in de oven gooien en gaan bakken zodat je sneller je friet op tafel kan serveren als je dat wilt.
 2. Was de zoete aardappelen zorgvuldig goed schoon zodat er geen viezigheid erop blijft zitten. Je kan namelijk zelf de keus maken of je de schil met of zonder schil je patat zou willen hebben. Als je met schil de patat wilt hebben moet je dus rekening mee houden dat je de aardappelen goed schoon maakt. Schil ook de oneffenheden ervan af als je dat bij de zoete aardappel ziet.
 3. Pak je snijplank en je mesje erbij. Snij als eerst de zoete aardappel in plakjes. Doe dit wel zorgvuldig zodat je een mooie vorm krijgt en straks mooi kan gaan serveren in bakjes als je bijvoorbeeld gasten hebt die bij u komt eten. Snij daarna de plakjes in reepjes die ongeveer centimeter dik is.
 4. Doe de gesneden zoete aardappelen in een kommetje en voeg de specerijen eraan toe waar u een voorkeur voor heeft. Wij adviseren om de specerijen: paprikapoeder en komijn een keer uit te gaan proberen. Het geeft namelijk een heerlijk smaak aan de frietjes toe.
 5. Hussel nu alle frietjes goed met elkaar door en verspreid ze over het gehele bakplaat die we van tevoren hebben klaargelegd met bakpapiertje er boven op.
 6. Bak nadat je alles op de bakplaat hebt gelegd de zoete aardappel frietjes voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven goudbruin.
 7. Roer in tussen tijd ook de frietjes door elkaar heen zodat ze niet aanbranden en beide kanten goed krokant worden.

Je frietjes zijn nu klaar om geserveerd te worden! U kunt zelf bepalen op welk manier u dat zou willen doen. Eetsmakelijk dan maar!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders