Zoete aardappel stamppot

Een stamppot wordt vaak gedacht om alleen in de winters te kunnen eten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Zeker niet wanneer je zoete aardappel stamppot maakt met rucola erin. Je kan eigenlijk wat je met een gewone aardappel in recepten doet ook met een zoete aardappel bereiden. Alleen als je zoete aardappelen gebruikt is het een stuk lichter en gezonder voor je dan een normale aardappel. De zoete aardappel behoort bij de raap en die behoort ook van de groentefamilie. Daarnaast is het ook goed voor je bloedsuikerspiegel om in toon te houden. Het bevalt ook heel veel vezels en de glycemische index zijn laag. Als je persoonlijk niet echt fan bent van zoetekauw kan je meestal wat aantal ingrediënten die hartig zijn aan toevoegen. Dit kan je doen zoals zoet, kruiden of in het geval wat wij gaan doen is feta. De stamppot die we gaan voorbereiden is lente proef en zeker ook heel erg goed van budget. Je kan het ook heerlijk combineren met spinazie als je daar een voorkeur op hebt natuurlijk. Maar als je het gerecht toch op koudere dagen wilt gaan berijden kan je het samen met andijvie of boerenkool er aan toevoegen.

Ingrediënten

 • Zout & peper
 • 100 gram fetakaas
 • 150 gram tomaatjes die zongedroogd zijn • 75 gram rucola
 • 1 kilogram zoete aardappelen

Benodigdheden

 • Schilmes
 • Snijmes • Snijplank
 • Kookpan
 • Roerlepel
 • Zeef

Bereiding

zoeteaardappel.net
 1. Was als eerst de zoete aardappelen tot ze goed mogelijk schoon zijn. Dit kan je het best doen met lauw water, zodat ze alle vuil aan de buitenkant er goed afgewassen is. Schil met het schilmesje de zoete aardappelen tot er geen schil er meer op zit. Als er ook nog oneffenheden zijn in de zoete aardappelen snij of schil ze ervan af.
 2. Pak de snijplank erbij en snij de zoete aardappelen in gelijke stukken. Ze moeten ongeveer 3x4 centimeter in grote zijn. Je kan natuurlijk ook op je eigen manier snijden hoe je het zelf fijner vindt. Onthoud wel dat we er stamppont ervan gaan maken. Dus je kan met deze gedachten zelf beslissen hoe je ze wilt gaan snijden.
 3. Breng nu de zoete aardappelen aan de kook met de kookpan. Giet wat water in de kookpan en voeg er een snufje zoet erbij aan toe. Laat het nu voor 10 minuten koken.
 4. Als je de zoete aardappelen hebt gesneden pakken we de rucola erbij. Was deze op dezelfde manier hoe we de zoete aardappelen hebben gewassen. Met lauw water en goed kijken of er geen vuil er tussen zit. Pak weer de snijplank erbij en snij de rucola grof, maar je kan ook zelf beslissen hoe je hem zou willen snijden. Wij raden je aan om grof te snijden zodat je meer smaak van de rucola in het gerecht hebt.
 5. Giet nu de zoete aardappelen met een zeef af. Je kan nu beginnen met de aardappelen glad stampen tot dat je een stamppot substantie krijgt. Voeg nog wat peper en zout toe om er nog extra smaak aan toe te voegen.
 6. Voeg de rucola die we hadden gesneden en zongedroogde tomaatjes eraan toe bij de stamppot. Verkruimel ook wat feta stukjes erover heen en je hebt een zalig gerecht in een korte tijd bereid.

Eetsmakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders